Join us
Back

Vacature | Communicatie medewerker

We zijn op zoek naar een nieuwe collega!

Per 1 september 2024 zijn wij op zoek naar een:

Communicatiemedewerker

32 uur per week

Over de functie:

Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van communicatie-strategieën om de activiteiten van Poetry Circle onder de aandacht te brengen bij onze doelgroepen. Je levert een belangrijke bijdrage aan het op de kaart zetten van Poetry Circle in Nederland, binnen- en buiten de spoken word-scene. Je bouwt verder aan en onderhoudt de off- en online community van Poetry Circle en draagt zorg voor de communicatie met onze deelnemers.

Daarnaast fungeer je af en toe als vliegende productiekeep voor het programma. Je werkt in een klein, hecht team van bevlogen programmamakers en wordt aangestuurd door de programmaleider.

Dit ben jij:

 • Een ervaren en/of getalenteerde communicatieprofessional.
 • Actief en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op social media.
 • Je kunt goed schrijven voor verschillende doelgroepen / doelen.
 • Flexibel, creatief en initiatiefrijk.
 • Maatschappelijk betrokken.

Dit ga je doen:

 • Je ontwikkelt het communicatiebeleid, onder leiding van de programmaleider.
 • Je bedenkt creatieve marketing- en communicatiecampagnes, bijvoorbeeld voor events als de Poetry Circle Manifestatie of de Circle Sessions, of voor Poetry Circle als geheel (zoals merchandise), en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan, in samenwerking met het programmateam en freelancers.
 • Je verzorgt de werving voor het programma en houdt de ledenadministratie bij.
 • Je betrekt onze (online) community en faciliteert ontmoeting en uitwisseling.
 • Je schrijft en publiceert voor onze kanalen (social media, nieuwsbrieven, persberichten, website, blogs), over ons eigen programma en over interessante ontwikkelingen in de spoken word-scene.
 • Je schrijft af en toe persberichten en teksten voor het communicatiehoofdstuk van subsidieaanvragen en -afrekeningen.
 • Waar nodig bied je productionele ondersteuning aan de andere programmamakers.

Wij bieden:

 • Een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris van minimaal € 2350,- en maximaal € 2750,- bij een 36-urige werkweek.
 • Een klein, hecht en creatief team van jonge mensen met diverse achtergronden. Als communicatiemedewerker word je aangestuurd door de programmaleider van Poetry Circle en werk je samen met de coaches en vrijwillige coördinatoren in de verschillende steden, en uiteenlopende freelancers die per project worden ingehuurd.

Is deze baan op je lijf geschreven? Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitatie@poetrycircle.nl vóór 24 juni onder vermelding van ‘sollicitatie Poetry Circle’. Je kunt je sollicitatie richten aan Luit de Bokx, programmaleider van Poetry Circle Nowhere. Op 1 juli hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de eerste helft van juli.

Voor vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Luit de Bokx of Jona Dekker op 020-463 69 12.

Over Poetry Circle:

Poetry Circle is hét landelijk platform voor spoken word. Door het hele land bieden we beginnende woordkunstenaars, ervaren artiesten en liefhebbers van spoken word-plekken om elkaar te ontmoeten en met elkaar te leren.

Poetry, people, power, play. Dat zijn de kernprincipes van Poetry Circle. Poëzie performen is het vertellen van een verhaal – jouw verhaal, de verhalen die belangrijk zijn om te delen. Van persoonlijke ervaringen tot grotere issues, bij Poetry Circle is elk verhaal welkom. Bij ons draait het om echtheid. Met onze workshops, talentontwikkelingstrajecten en intieme podiumavonden nodigen we schrijftalenten uit om hun eigen stem en stijl te vinden en zich te ontwikkelen als schrijver en performer.

Poetry Circle is onderdeel van Stichting Nowhere, een productiehuis voor talentontwikkeling in Amsterdam.