Join us
Back

Spoken Word Sessies XL @NPO 2 Extra

WOENSDAG

15-03-2022

21.15

NPO 2 Extra 

Hoe maak je keuzes en offers in een wereld van almaar groeiende polarisering, corona- en klimaatcrises en een nieuwe oorlog in Europa? 

Tijdens de Spoken Word Sessies XL neemt presentator Roziena Salihu je mee de vooravond van de gemeenteraadverkiezingen in, waar woordkunstenaars, onder begeleiding van muzikanten, hun stem gebruiken om het thema keuzes en offers te verwoorden.  
Vanuit het voormalige provinciehuis de Statenzaal in Zwolle houden spoken word-artiesten de kijker in klare taal en op hun eigen spitsvondige manier een spiegel voor. Ze formuleren een toekomstvisie en geven een bepaalde mate bewustwording mee. Dit doen ze luidkeels en onbeschaamd.   

Spoken Word Sessies is een programma van Omroep HUMAN, gecureerd door Manu van Kersbergen en geregisseerd door Suzanne Witteman. Op dinsdag 15 maart wordt de individuele Spoken Word Sessies voor het eerst gebundeld in een avondvullend programma. Om 21.15 vangen de Spoken Word Sessies XL aan op NPO 2 Extra. De individuele sessies zijn daarna te zien op NPO Start en het Youtube-kanaal van Omroep HUMAN.   

Woordkunstenaars Eva van Manen, Selma Oueddan, Daan Rijkers, Tano Rivers, Chery Salinas en Ivan Words leveren een bijdrage aan het programma. Manu zelf zal ook optreden, in samenwerking met het Utrechtse collectief .multibeat, waar hij laveert tussen spoken word, storytelling en hiphop. Ook schuift presentator Roziena Salihu aan in het kwartet dat ze vormt met Dorothy Blokland, Sandy Bosmans en Zeinab El Bouni. Onder begeleiding van Niels Broos en Jamie Peet verwoorden zij het thema met Kleuren binnen de Lijntjes.