Join us
Back
Performers

Juan-Carlos Goilo

Juan-Carlos Goilo, geboren op Curaçao, is vanaf jonge leeftijd al bezig met de samenhang tussen woorden, ritme en klank.

Hij heeft in een landelijke koor gezongen als kind en speelde als tiener in een punkband. Hij schrijft gedichten en proza en maakt korte voorstellingen. Soms eigen tekst, soms als begeleiding voor anderen, om binnen een bepaalde termijn tot een product te komen. Inmiddels heeft hij op veel verschillende podia gestaan, waaronder Lyrical Fever, Uitmarkt Amsterdam, Oerol, Fringe (verschillende steden), Read My World, Right About Now, AfroVibes, Helemaal Melkweg en nog meer.

Juan-Carlos heeft bijgedragen aan de theatervoorstelling Altijd Nooit Meer (2013, Regie: Babs Gons) met tekst en performance. In 2013 heeft hij voor het eerst een theatervoorstelling geschreven en gespeeld, From Routes to Crown (2013, 2017 Regie: Gianni Carlo Grot). In 2014 heeft hij de voorstelling Mr. Brand mede-geregisseerd met Gianni Carlo Grot, geschreven en gespeeld. In 2015 deed hij mee met HEIM’s Romeo en Julia. In 2016 heeft hij een korte filmserie geregisseerd met de dichters van Poetry Circle 020 genaamd de7zonden. In 2018 ontwikkelde hij vanuit collectief VANTA in samenwerking met Poetry Circle Nowhere de muzikale spoken word voorstelling PAPIA. Hij schrijft momenteel aan zijn debuutroman.