Poetry Circle

Bowie Barbiers

Bowie Barbiers, onze Redder in Rood, is woordkunstenaar, ontwerper, BABS en visueel storyteller. Hoe haar teksten ontstaan? Recht uit mijn hart, in opdracht, omdat het eruit moet, vanuit een gebeurtenis, door fascinatie, frustratie en natuurlijk uit liefde. Soms schrijft ze alleen, en andere keren met het mede door haar opgerichte dichterscollectief En Vieze Versa waarmee ze tevens voorstellingen maakt.

Bowie combineert haar werk vaak met muziek, bijvoorbeeld door op te treden met de Klezmer band De Bieslook Karavaan (zie video). In het voorjaar van 2019 komt de eerste cd uit waar nummers van haar op te beluisteren zijn in samenwerking met verschillende muzikanten.

Bowie was op uiteenlopende podia te zien, stond in de finale van NK Poetry Slam en speelde o.a. in de voorstelling Sites of Memory (een theatrale boottocht door de grachten van Amsterdam over het koloniale verleden). Vergeet niet haar website te checken, omdat het zo de moeite waard is, en natuurlijk om te zien waar ze de komende tijd zoal zal optreden.