Poetry Circle
Inloop: 19.30 / Start: 20.00

Première Wortels en Cassave

Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Kind van ouders uit twee marron culturen is hij: “zwart in het kwadraat”. Zijn roots zijn in Suriname maar hij heeft wortel geschoten in Nederland.

Grootgebracht met Blomgomma, Fiadoe en Bojo, zit zijn verleden om zijn smaakpapillen omwonden. En daarom spreekt hij soms verlekkerd met een tongval hier ver vandaan. Maar tegelijkertijd is hij de stadsdichter van Tilburg en liefhebber van kersenflappen en worteltaart. Niet schuw van de kou en begaafd met de Nederlandse taal. Zijn identiteit is gevormd door een traditie van reizen, vertrek en onbekende bestemmingen. Hij vormde fragmenten en situaties uit zijn weerbarstige ontstaansgeschiedenis om tot gedichten, spoken-word teksten en verhalen.

Sommige lachwekkend, anderen snijdend tot op het bot maar altijd eerlijk, beeldend en gevat. En dat maakt hem tot wie hij is. Een in Surinaamse geboren verhalenverteller, met een Nederlandse nationaliteit en de wereldgeschiedenis verborgen in zijn naam.

Line up:

Spel en tekst: Onias Landveld

Regie: Mike van Wetten

Productie: Poetry Circle Nowhere

Mede mogelijk gemaakt door het Bijlmer Parktheater en Amsterdams Fonds voor de Kunst

Productie

apr
13 2019